EIWIT

YouTube-video’s over proteïne

Eiwit versus vet versus koolhydraten

Eiwithefboom-theorie

GlucoNeoGenesis (GNG) en Glucagon

Bones Myth

Kidney Myth

Een wijdverspreide en controversiële mythe dat eiwitrijke diëten bij gezonde volwassenen nierbeschadiging kunnen veroorzaken, is ontkracht door wetenschappers van McMaster University, die meer dan twee dozijn onderzoeken deed, waarbij honderden deelnemers betrokken waren. De meta-analyse, gepubliceerd in The Journal of Nutrition, daagt de waargenomen gevaren van een eiwitrijk dieet uit, een begrip dat voor het eerst werd geïntroduceerd in de jaren 1980, wat suggereerde dat de verwerking van grote hoeveelheden eiwit leidt tot een progressieve afname van de nierfunctie in de loop van de tijd. “Het is een concept dat al minstens 50 jaar bestaat en je hoort het de hele tijd: diëten met een hoger eiwit veroorzaken een nierziekte”, zegt Stuart Phillips, een professor in de kinesiologie bij McMaster die het onderzoek begeleidde. “Het feit is echter dat er geen enkel bewijs is om deze hypothese te ondersteunen, het bewijs toont aan dat het tegendeel waar is.

Podcasts over proteïne

Wetenschap

 • “Voedingsrijke, hoogwaardige, eiwit bevattende zuivelproducten in combinatie met lichaamsbeweging bij ouder wordende personen om sarcopenie te verminderen”door Stuart M. Phillips en Wendy Martinson

  Lees meer..

  Abstract
  Sarcopenische afname in spiermassa en -functie dragen bij aan het risico op vallen, verminderde mobiliteit en progressie naar kwetsbaarheid bij ouderen. Beperking van sarcopenie kan worden bereikt door in voldoende hoeveelheden eiwit van hogere kwaliteit te gebruiken, waarvan het huidige onderzoek doet vermoeden dat deze hoger zijn dan de aanbevolen innames van ongeveer 0,8 g / kg lichaamsgewicht / d. Bovendien werken hogere niveaus van fysieke activiteit en deelname aan oefeningen ter ondersteuning van cardiovasculaire fitness en musculoskeletale functie additief met proteïne in verzwakkende sarcopenie. Deze narratieve beoordeling levert bewijs voor een aanbeveling voor eiwitdoelwitten per maaltijd bij ouderen die worden ondersteund door kennis van de omzet van spiereiwit. Gebaseerd op onderzoek naar acute dosisresponsen van spiereiwitsynthese (MPS) naar eiwit, een voorgesteld streefdoel per maaltijd voor eiwitinname is vastgesteld op ongeveer 0,4-0,6 g eiwit / kg lichaamsgewicht / maaltijd voor ouderen. Gewone patronen van eiwitinname in voeding hebben de neiging om een ​​scheve eiwitverdeling te benadrukken, die spieranabolisme niet zou maximaliseren. Observationele studies tonen aan dat meer gelijkmatige patronen van eiwitinname geassocieerd zijn met verhoogde spiermassa en verbeterde spierfunctie. Een op voedsel gebaseerde benadering om deze eiwitdoelen te bereiken zou voordelig zijn, en de nutriëntendichtheid van het eiwit bevattende voedsel zou bijzonder belangrijk zijn voor oudere personen. Zuivelproducten leveren hoogwaardige eiwitten en bevatten voor oudere mensen verschillende voedingsstoffen. Deze korte beoordeling geeft een overzicht van de wetenschappelijke onderbouwing waarom zuivelproducten een voedingsbodem voor ouderen zouden moeten zijn.
 • De effecten van overvoeding op lichaamssamenstelling: de rol van Macronutriënten-samenstelling – een verhaalreview
  Lees meer..
  Abstract
  In vergelijking met onderzoeken naar hypo calorische diëten zijn de effecten van chronische overvoeding minder onderzocht. Er is gesteld dat het consumeren van calorieën die de dagelijkse caloriebehoefte overschrijden, zal resulteren in een toename in lichaamsgewicht en in het bijzonder vetmassa, ongeacht welke macronutriënt (en) worden geconsumeerd. Recent bewijs suggereert echter dat er een kwantitatief verschil is in eiwit versus koolhydraat en/of vet-overvoeding in relatie tot de lichaamssamenstelling. Eiwit voeden of het eten van een eiwitrijk dieet leidt mogelijk niet tot een toename van het lichaamsgewicht of de vetmassa, ondanks het verbruik van calorieën die iemands normale of gebruikelijke inname overschrijden. Daarom zal deze beoordeling een actueel beeld geven van de huidige wetenschappelijke literatuur over verschillende combinaties van overvoeding van macronutriënten en de effecten ervan op de lichaamssamenstelling.

In de huidige meta-analyse werd geen effect op markers van de nierfunctie gevonden na verstrekking van een LowCarbDiet vergeleken met een controledieet bij patiënten met type 2-diabetes.

/ u / vincentninja68 Proteïne Thread

“De effecten van eiwitten op de mens (gezondheid en eetlust van nieren / organen).”

Te veel eiwitten zijn slecht voor je organen.

TLDR; High Proteïne-consumptie vertoont geen orgaanbeschadiging, heeft een sterk eetlust verlagend effect en helpt bij het verliezen van gewicht (zelfs met een calorisch overschot).

Deze bewering kwam uit een onderzoek, waarbij ratten een eiwitrijk dieet kregen, dus we zijn al wankel begonnen. Wat gebeurt er wanneer hoog eiwit aan mensen wordt gevoerd?

14 gezonde, resistente, getrainde mannen namen deel aan een gerandomiseerde cross-over studie met hun standaard onveranderd dieet of eiwitrijk dieet (3 g / kg / dag) gedurende 6 maanden tot een jaar.

Het extra eiwit werd geconsumeerd met weiproteïnepoeder, hoewel proefpersonen vrij waren om welke vorm van eiwit dan ook te consumeren.

Er konden geen schadelijke effecten op de lipiden-, nier- of leverfunctie in het bloed worden vastgesteld. Bovendien namen geen van de proefpersonen, ondanks de toename van de totale calorie-inname, vetmassa op.

Een studie uit 2005 concludeerde dat 2 g per kg lichaamsgewicht geen schadelijke effecten op het lichaam had en dat geen recent bewijs aantoonde dat het schadelijke effecten had op de gezondheid van de nieren.

Dit onderzoek uit 2016 heeft de lat nog hoger gemaakt met 3 g per kg en er zijn nog steeds geen schadelijke effecten te vinden.

Voor perspectief weeg ik gemiddeld 72 kg, dus dat zou gemiddeld 216 g eiwit per dag zijn.

Formule:
(lichaamsgewicht in kg x eiwit g = dagelijks eiwitdoel)
(72 kg x 3 g = 216 g eiwit)

Dat is een vrij grote hoeveelheid voedsel, de meeste mensen slagen er amper in om 1g / kg (helaas) te bereiken.

Hoeveel eiwit kan je consumeren? Er lijkt geen grens te zijn aan hoeveel eiwit je kunt consumeren dat uiteindelijk niet wordt opgenomen

De praktische afwisseling is dat proteïne een uiterst nuttige macronutriënt is, bekend om zijn ongelooflijke effecten op verzadiging met afwezigheid van gewichtstoename, zo groot zelfs dat het zelfopgelegde calorische tekorten veroorzaakt zonder honger in 15-30% eiwit diëten.

Dit verminderde eetlust verlagend effect wordt keer op keer opgemerkt in een meta-analyse waarin eiwit- versus hoog-eiwit diëten worden vergeleken

Een afnemende eiwitinname verhoogt de hoeveelheid calorieën die men verbruikt om het gebrek aan benodigde eiwitten te compenseren. (Dat wil zeggen, eiwit-leverage-hypothese).

De reden dat ik al deze referenties heb verzameld, is omdat ik het beu ben dat delen van de keto-gemeenschap bang zijn voor eiwitten.

Zelfs het vermoeide oude “te veel eiwit resulteert in bloedsuikerspikes = vettoename” is zorgvuldig en grondig uitgelegd door onderzoekster Amy Berger . Dit is een enorm misverstand over hoe gluconeogenese (GNG) werkt, waardoor glucose ontstaat op basis van de metabole behoefte, niet het inherente overschot aan voedsel (d.w.z. grote hoeveelheid eiwit). Eiwitinname zo hoog als 2,2 g per kg heeft geen invloed op ketose. .

Eiwit is de meest bruikbare macronutriënt, die geen schadelijke effecten op organen vertoont en helpt bij gewichtsverlies via vermindering van eetlust. Hogere proteïnediëten moeten actief worden aangemoedigd in een ketogene dieet voor niet-type 1 diabetische / niet-epileptische patiënten.